Učitava se…

Fotoklub Faros

Udruga fotoklub Faros
Novosti

Aktivnosti fotoklub-faros 2020

Dana 15.01.2020. godine u osnovnoj školi Petar Hektorović udruga Fotoklub Faros iz Starog Grada otvorila je svoja vrata mladima u izvannastavnim aktivnostima iz područja foto tehnike.
Udruga održava tečaj osnove fotografije, a interes mladih je izuzetan, najveći broj znatiželjnih mladih za područje stare foto tehnike su učenici 5, 6 ,7 i 8 razreda iz OŠ „Petra Hektorovića“.
Foto sekcija djeluje u Osnovnoj školi Petar Hektorović:
grupa 1 je srijedom u 14 sati a grupa 2 srijedom u 15 sati.

Učenici će steći znanje o: povijesti fotografije, fotoaparatu, dijelovima fotoaparata, objektivu, optičkim svojstvima objektiva, filterima, rasvjeti, elementima kompozicije, planovima i kutovima snimanja, C/B foto materijalima i njihovoj obradi, radu u laboratoriju i razvijanju filma, izradi fotografije, pogreškama na negativu te ispravljanju istih, digitalnim fotografskim aparatima ,obradi digitalnih fotografija i izradi fotografija pomoću printera i još mnogo zanimljivih tema iz foto tehnike .

Za sada imamo uključeno 20 učenika 5 i 6 razreda te 10 učenika 7 i 8 razreda . S obzirom na to da učitelj tehničke kulture nije uspio obavijestiti sve razrede u školi o početku rada foto sekcije jer se dogovor s ravnateljicom osnovne škole Petar Hektorović dogodio u srijedu a foto sekcija je započela s radom odmah u srijedu očekujemo uključenje velikog broja učenika u foto sekciji. Ovim putem se želim zahvaliti ravnateljici osnovne škole Petar Hektorović gospođi Jasminki Pakušić koja je našoj udruzi FOTOKLUBU FAROS pozitivno odgovorila na zamolbu i omogućila osnivanje foto-sekcije u osnovnoj školi Petar Hektorović. Veliko Hvala predsjedniku ZTK S-D-Ž gospodinu Ivici Pivačiću na podršci oko rješavanja problema prostora naše udruge kao i Skupštini ZTK S-D-Ž.

Odgovori