Učitava se…

Fotoklub Faros

Udruga fotoklub Faros
Novosti

IN MEMORIAM: ĐURĐIRCA PLANČIĆ

Preminula gradonačelnica , saborska zastupnica i počasna članica Fotokluba Faros  Đurđica Plančić koja je za vrijeme svog gradonačelničkog mandata dala veliki  doprinos u razvoju tehničke kulture u Starom Gradu .

Dragi naši članovi i prijatelji tehničke kulture , nakon duge i teške bolesti napustila nas je Velika osoba za našu udrugu Đurđica Plančić gradonačelnica , saborska zastupnica i počasna članica Fotokluba Faros. Naša teta Đurrđicu   Plančić 31. svibnja 2009. godine izabrana je za gradonačelnicu Starog Grada , a između 2011. i  2015. godine ulazi u  Hrvatski sabor kao saborska zastupnica .Durđica  Plančić je rođena je 13. prosinca 1956. godine u Dubrovniku. Osnovnu i srednju školu je završila u Hvaru, a diplomirala na Ekonomskom fakultetu u Splitu 1980. godine Od 1981. do 1988. godine radila je u Općini Hvar, najprije kao referentica, a zatim kao direktorica Općinskog zavoda za planiranje. Od 1988. godine zaposlena je u “Hotelima Helios” (danas “Helios Faros”) , da bi nakon toga počela političku karijeru.. Predsjednik Fotokluba Faros Dalibor Stričević poštovanu Đurđicu  Plančić poznaje još iz hotelske kuće Helios dok je radila kao direktorica ljudskih resursa  gdje ga i zapošljava , suradnju sa  Đurđom se nastavlja nakon prelaska na fukciju gradonačelnice kada prredsjednik Fotokluba Faros  dolazi sa idejom o pokretanju Fotokluba Faros kao dio  tehničke kulture u Starom Gradu , što je ona rado prihvatila i podržala . Nedugo nakon razgovora sa predsjednikom Fotokluba Faros održanje je u uredu gradonačelnice Plančić i razgovor sa predstavnicinma zajednice tehničke kulture S-D-Ž koja je obećala podržati rad fotokluba Faros kao dio zajednice tehničke kulture.  7. siječnja 2012. godine gradonačelnića Plančić je sudjelovala na svečanom otvaranju Fotokluba Faros u Starom gradu  članica Zajednice tehničke kulture Županije splitsko-dalmatinske, a prvom klub tehničke kulture u posljednjih 20 godina koji se otvara na otoku Hvaru. Gradonačelnica Plančić, je za vrijeme svog gradonačelničkog mandata bila Velika podrška ,   potpora u radu Fotokluba Faros i  širenju  tehničke kulture kroz programe za mlade.  2015 godine Skupština Fotokluba Faros imenuje Đuricu  Plančić počasnim članom FOTOLUBA FAROS kada dobije priznanje F.K FAROS za razvoj i promicanje F.K FAROS .  Odlaskom Đurđice Plančić sa mjesta gradonačelnice naša suradnja ne prestaje ona je i dalje skoro do same smrti bila moralna podrška u radu fotokluba Faros .     

Neka ti je draga Đurđica laka zemlja Hrvatska i hvala ti za podršku u svakom pogledu a obitelji Plančić iskreno saučešće !!!

One thought on “IN MEMORIAM: ĐURĐIRCA PLANČIĆ

  1. Draga teta Đurđa ,

    tvojim odlaskom u nebesko kraljestvo u našoj udruzi ostala je velika praznina , znam da ćeš nam sa neba biti podrška kao što si bila za života . Kao gradonačelnica Starog Grada uvijek si bila dostupna svojim građanima a i predstavnicima udruge . Tvoj doprinos u Fotoklubu Faros nikad neće biti zaboravljen uvijek ćeš mi biti u srcu i zapamćena kao gradonačelnica koja što je obećala da je to i izvršila . Za vrijeme tvog gradonačelničkog mandata nisi gredala tko je tko nego si nesebično pomagala svakome i davala svoj maksimum za građane Starog Grada koji su te izabrali za gradonačelnicu .

    Veliko Hvala
    Tvoj Dalibor

Odgovori