Učitava se…

Fotoklub Faros

Udruga fotoklub Faros
Novosti

Gradonačelnica koja je doprinijela širenju tehničke kulture

Gradonačelnica koja je doprinijela širenju tehničke kulture na otoku Hvaru i osnivanju FOTOKLUBA FAROS

Đurđica Plančić rođena je 13. prosinca 1956. godine u Dubrovniku. Osnovnu i srednju školu završila u Hvaru, a ekonomski fakultet završila je 1980. godine u Splitu. Od 1981. do 1988. godine radila je u Općini Hvar, najprije kao referentica, a zatim kao direktorica Općinskog Zavoda za planiranje. Od 1988. godine radila je u “Hotelima Helios” (danas “Helios Faros” d.d.). Na prvim neposrednim izborima 2009. godine izabrana je za gradonačelnicu Grada Staroga Grada.

Foto klub Faros je 67 članica Zajednice tehničke kulture Županije splitsko-dalmatinske, a prvi klub tehničke kulture u posljednjih 20 godina koji se otvorio na otoku Hvaru i to za vrijeme predivne žene i gradonačelnice gospođe Đurđice Plančić. Nadali smo se da naša udruga neće biti jedina udruga tehničke kulture , pošto Zajednica tehničke kulture nastojati potaknuti još neke od djelatnosti kako bi okupili mlade otočane i pružili im aktivnosti iz ostalih djelatnosti koje imamo u ponudi kroz radionice u izvannastavnoj aktivnosti. Očekivali smo Veliku podršku Grada Starog Grada na čiju podršku nakon odlaska s funkcije gradonačelnice Starog Grada gospođe Đurđice Plančić nismo ostvarili s uredom gradonačelnika .
Našoj talentiranoj otočkoj mladeži na području foto djelatnosti obećavamo da ćemo problem prostora riješiti i da ćemo postignuti vrhunske rezultate u foto djelatnosti ne na državnoj razini nego europskoj razini .

Još jednom Veliko Hvala našoj ex gradonačelnici Starog Grada i počasnoj članici Fotokluba Faros gospođi Đurđi Plančić.

Odgovori